Magyar valóság: tízezreket hagytak az út szélén

Továbbra is családok tízezrei vergődnek adósságcsapdában, többségük személyi hiteleket, gyorskölcsönöket nem tud törleszteni vagy közüzemi számlákkal tartozik. A devizahitelesek egy része sincs túl a bajon.
Komócsin Sándor, 2017. október 3. kedd, 09:58
Fotó: Napi.hu

Magyarországon családok tízezrei küszködnek azzal, hogy nem képesek túljutni eladósodottságukon - mondta a Magyar Nemzetnek Major Gábor, a Máltai Szeretetszolgálat Hitel-S néven futó segélyprogramjának vezetője. Ez a program nem anyagi segítséget nyújt, hanem közvetít a bankok, a közüzemi szolgáltatók és ügyfeleik között, hogy megoldást találjanak a patthelyzetek feloldására.

A Hitel-S elindulása óta összesen ötezer családnak segített, amelyek 40 százaléka devizahiteles. A többség személyi hitelekkel, gyorskölcsönökkel tartozik, valamint közüzemi díjhátraléka van. Major szerint a közel tíz évvel ezelőtt kirobbant pénzügyi válság rendkívül tanulságos volt a vállatoknak és a pénzügyi szolgáltatóknak, de a fogyasztói tudatosság terén sok még a tennivaló.

(A nyitókép forrása: Pixabay.com)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pmksz, 2017.10.03 12:29

Csupán azt szeretném megkérdezni, hogy ebből a nagy létszámból hányan vannak olyanok, akik nem alapvető dolgokra, hanem szórakozásra, nyaralásra, új autóra (nem a 10 évest kicserélni!!), sokadik bútor cserére, következő évi karácsonyi ajándékokra vették fel a személyi kölcsönöket. NO NEM KÖZÜZEMI DÍJAK KIFIZETÉSÉRE GONDOLOK !!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.10.03 12:08

A költekező, felelőtlen, kapzsi dzsentrik úgy gondolják, hogy ők kitalicskázták a milliárdokat a bankokból, elköltötték, és majd valaki más kifizeti helyettük a cechet. Felejtős.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html