Korábban zárhatnak a bankok is

A Magyar Bankszövetség ajánlásokkal fordult tagvállalataihoz. Ennek megfelelően a még működő bankfiókok is várhatóan bezárnak mostantól a megszokottnál jóval korábban.
Rácz Gergő, 2020. március 27. péntek, 15:13
Fotó: Napi.hu

A jegybank szerint e helyzetben elfogadható megoldás, ha egy-egy pénzügyi intézmény - saját ügyfeleinek személyes kiszolgálásra vonatkozó tényleges igények alapján - az eddiginél rövidebb nyitvatartási időszakot, például ügyfélkiszolgálási napokon délután 3-kor történő fiókzárással határoz meg egyes fiókjainál - áll a szövetség közleményében.

A bankszövetség arra kéri tagjait, hogy erre figyelemmel állapítsák bankfiókjaik és kirendeltségeik nyitvatartását, és erről ügyfélkörüket tájékoztassák.

A bankszektor arra törekszik, hogy minden régióban legyen a lakosság számára elérhető közelségben nyitva tartó bankfiók. Ezen a héten munkatársaink átcsoportosításával és átszervezésével az 1956 magyarországi bankfiókból és kirendeltségből 1860 esetben tudták a pénzügyi szolgáltatásokat folyamatosan biztosítani.

Az elektronikus pénzügyi szolgáltatások működnek, az igénybevételük folyamatosan emelkedik, így elsősorban a bankkártyás fizetést, az internetbankot, a mobilbankot, a videóbankot, az elektronikus levelezést és kapcsolattartást, továbbá szükség esetén a call centereket javasolják.

Az MNB ma jelentette be, hogy - összhangban a kormány kijárási rendeletével - elvárja: a pénzügyi intézmények a vírusveszély idején is tartsák nyitva fiókjaikat és szolgálják ki ügyfeleiket azokban. Ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy - ha az ügyfelek személyes kiszolgálási igénye ténylegesen lecsökkent - egyes fiókoknál rövidített nyitvatartást vagy a nap egy szakában csak az időseknek történő ügyfélkiszolgálást alkalmazzanak. Jelentős számú ügyfélkifogás esetén vissza kell térni a megszokott nyitvatartáshoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.03.27 15:39

Tehát a 2 millió nyugger 9-12 között elviszi az időt a kb 5-6 millió melós korú meg napi 2,5 órában, 8-9 ês 13-14.30 között.
F@sza. Ki lett találva, megint a nyugger járt jól.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html