Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eddig 130 beazonosított koronavírusa beteg van Magyarországon, már 6-an haltak meg. Jó hír, hogy már 16-an gyógyultak meg - közölték az operatív törzs napi tájékoztatóján.

Szlávik János vezető főorvos elmondta, a mai napon 49-et ápolnak, 7-en szorulnak intenzív ellátásra. A halálos áldozatok mind idősek voltak, illetve volt valamilyen alapbetegségük is.

Nálunk is a betegek több mint fele enyhe tünetekkel rendelkezik, mint a köhögés, gyengeség izomfájdalom, magas láz. Előfordul, nagyjából 20 százalék esetében még magasabb láz és fejfájás jön, ezzel vált súlyosabbra, Ezek a betegek lesznek később intenzíven, szorulnak lélegeztetésre, ami többlet-kockázatot jelent.

Fontos, hogy már lehet enyhe tünetekkel otthon maradni, ezt már világszerte sok országban bevezették.

Az intenzíven ápoltak átlagéletkora 66 év, a halottak átlagéletkora 69 év.

Gyerekeknek annyira enyhék a tünetek hogy nem is tűnik fel, extrém ritka a halál, vagy a súlyos lefolyás. Ezért lehetnek a faitalok hordozóként veszélyesek elsősorban az idősekre.

Müller Cecília tisztifőorvos elmondta, további 28 fős növekmény a megállapított fertőzésekben egyre inkább a tömeges megbetegedések felé tartunk, napról-napra nő a megbetegedések száma.

Kezdődik egy újabb, időseket célzó kampány, ehhez kitettek egy plakátot, amit bárki letölthet, kinyomtathat, amivel az időseket tudják figyelmeztetni.

Az idős korosztály nem fertőz, azonban az ő esetükben sokkal súlyosabbak a tüneteke, amennyiben megfertőződnek.

Mohács nem minősül gócpontnak, akkor se, ha erről tett bejelentést a település polgármestere.

Lakatos Tibor, a törzs műveleti vezetője elmondta, továbbra sem terveznek kijárási tilalmakat, de ha valóban kialakul egy gócpont, akkor meghozz a törzs ezeket a döntéseket. De jelenleg nincs olyan gócpont, amit le kellene zárni.

Müller megerősítette a szegedi sebészprofesszor megfertőződésének a hírét. Már több mint 120 laboratóriumi mintavétel történt az esettel kapcsolatban, többen karanténban vannak.
Ismét elmondta, ott, ahol a legfontosabb, rendelkezésre állnak a szükséges védőfelszerelések.