Magyarország 2,5 millió szén-dioxid-kvótát értékesített

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2,5 millió EUA (European Unit of Account - európai elszámolási egység) típusú szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési egységet értékesített az idén május 23. és június 25. között - derül ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter írásbeli válaszából.
MTI-Eco, 2012. július 11. szerda, 16:09
Fotó: Napi.hu

Szabó Imre (MSZP) egyebek között arra volt kíváncsi, hogy történt-e szén-dioxid kvótaértékesítés az idén. Németh Lászlóné a parlament honlapján olvasható válaszában kiemeli: az NFM 2012. május 23. és 2012. június 25-e között 2,5 millió darab EUA egységet értékesített, az egységek átlagos ára darabonként 6,73 euró volt. Az értékesítés az angliai székhelyű CF Partners-szel kötött szerződés alapján, tőzsdén kívüli piacon történt - derül ki a válaszból.

A befolyó bevételek a miniszter válasza szerint a vonatkozó jogszabályok alapján a második kereskedési időszakban a központi költségvetés bevételei közé tartoznak, amely most mintegy ötmilliárd forintra rúg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2012.07.11 16:35

No,ezért államosították a levegőt!!!Még jó hogy nem lehet levegőt cserélni.Mert szívhatnánk azt a jó Ruhr-vidéki szénporost!Mert nekünk csak az jutna.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html