BUX
36940

Magyarország a disznók közé került - így mutatunk fügét

Ha Magyarországot is ott emlegetnék, ahová makromutatói alapján valójában tartozna, akkor a PIIGS országok elnevezése a kevésbé dehonesztáló fügére (PHIIGS) változhatna - derült ki Bod Péter Ákos előadásából.

NAPI, 2010. december 7. kedd, 11:15

Nehéz volna azt mondani, hogy a kormány világos kínálati oldali gazdaságpolitika alapján cselekszik, hiszen a kínálati oldali elemekkel szemben (egyenes adók csökkentése) ott vannak a népszerűségszerző intézkedések (végkielégítések prohibitív adóztatása, nők korai nyugdíjazása), valamint a rejtett megszorítások (válságadók) - vélte Bod Péter Ákos a GKI keddi konferenciáján.

Hozzátette: mindezeken felül hiányoznak vagy késésben vannak olyan elemek, mint a munkavállalásra szorítás eszközei, az államigazgatás szerkezeti átlakítása, vagy a vállalkozások ösztönzése.

A kormány gazdaságpolitikája nem volt meggyőző, ezért kerültünk oda, hogy két hitelminősítőnél is a bóvlikategória határán vagyunk - fogalmazott a szakember hozzátéve, hogy rosszabb osztályzattal is együtt lehet élni, de igen magas kamatfelár mellett.