Magyarország a legfontosabb partnere Kínának Közép-Európában

Magyarország a legfontosabb üzleti partnere Kínának Közép-Európában – mondta a dél-kínai Sencsen város befektetésösztönző alapjának (Invest Shenzhen) igazgatója pénteken Budapesten.
MTI-Eco, 2015. május 15. péntek, 11:57
Fotó: Reuters

Magyarország zászlóshajója a Hszi Csin-ping kínai elnök által elindított "Egy öv, egy út" programnak, az új selyemút politikájának - mondta Csen Zsao-zsao az Invest Shenzhen szervezésében, a Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával létrejött kínai-magyar üzleti fórumon.

A program lényeges része az Ázsiai Befektetési Bank létrehozása - jegyezte meg az Invest Shenzhen igazgatója. Spaller Endre, az NKFIH elnökhelyettese elmondta: Kínában is fölfigyeltek Magyarországra, mint amelyik ország az innovációban partnere tud lenni az ázsiai óriásnak. A tavalyi sencseni látogatás után az NKFIH idén januárban bemutatott két tucat magyar projektet, ezek közül az Invest Shenzhen többet is kiválasztott, mint befektetésre érdemeseket - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

istvan3000, 2015.05.15 12:24

De nem kell nekunk keleti nyitas.........aaaaaa ugyan mire ?:)))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html