BUX
38667

Magyarország harc előtt áll (FAZ)

Magyarország a szuverenitásért való harc előtt áll címmel elemző jellegű tudósítást közölt a magyar gazdaságról szombati számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

NAPI, 2011. szeptember 3. szombat, 12:01

Bécsi keltezésű írásában a szerző, a Magyarországgal rendszeresen foglalkozó Reinhard Olt mindenekelőtt a miniszterelnöknek a budapesti nagyköveti értekezleten elhangzott beszédét, valamint legutóbbi, az MR1 rádióban elhangzott nyilatkozatát ismertette.

Magyarországnak a szuverenitásáért való harcra kell berendezkednie - idézte a cikkíró a kormányfőt az MTI szerint. Kiemelte: a miniszterelnök szerint  meg kell akadályozni, hogy az ország  "a görög útra" csússzon.  Orbán Viktor döntő fontosságúnak nevezte a Kínával, Oroszországgal, valamint az arab világgal való gazdasági szálak erősítését is - írta Olt. Utalt arra is, hogy a  miniszterelnök visszautasította a kormány politikáját ért külföldi bírálatokat.

A rádiónyilatkozatból a cikkíró mindenekelőtt a devizahitelesek megsegítésével kapcsolatos kormányzati elképzeléseket, illetve azt emelte ki, hogy Orbán Viktor a bankokat az eladósodott hitelesek segítésében való részvételre szólította fel. Részletesen ismertette a szerző a devizahitelesek helyzetét, illetve a támogatásukat célzó, eddig elhatározott lépéseket.