Magyarország már egészséges növekedési pályára lépett?

Magyarország már megteremtette az egészséges növekedés felétételeit, az ország versenyképessége szempontjából pedig kiemelt jelentőségű az itt kiépített infrastruktúra és a beszállítói háttér a közép-kelet-európai országok között - hangsúlyozta Cséfalvay Zoltán, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2013. évi konjunktúrajelentését bemutatató szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
MTI-Eco, 2013. április 10. szerda, 14:34
Fotó: Napi.hu

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára közös érdeknek nevezte, hogy a Magyarországon működő vállalkozások minél jobb gazdasági környezetet tapasztaljanak. A jelentés szerint a régiós országok között kissé javult Magyarország megítélése, az előző évi 13. helyről a 10. helyre lépett a 20-as listán, amelyről Sefer Stevan, a DUIHK elnöke azt mondta: "kis előrelépés egy hosszú úton".

Cséfalvay Zoltán elmondta, hogy a német befektetők kiemelt szerepet játszanak a magyarországi gazdaságban, az eddig Magyarországra érkezett, összesen 78,5 milliárd euró külföldi működő tőke mintegy negyedét, 20,8 milliárd eurót német vállalkozások ruházták be Magyarországon, a kormányzat folyamatos párbeszédre törekszik a külföldi, köztük a német vállalatokkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.04.10 14:47

..."+ összesen 78,5 milliárd euró külföldi működő tőke mintegy negyedét, 20,8 milliárd eurót német vállalkozások ruházták be Magyarországon, ...
"
..ennyi ...,itt is érződik a történelem,nem?..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html