Magyarország még nem kért időpontot az IMF-tárgyalásokra

Magyarország még nem kért időpontot a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalások újraindítására - közölte az IMF szóvivője csütörtökön, azt követően, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumban korábban a tárgyalások őszi felújításáról nyilatkoztak.
MTI-Eco, 2010. augusztus 26. csütörtök, 18:42
Fotó:

Gerry Rice szóvivő rendszeres sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az IMF kész Magyarországgal a tárgyalások újraindítására, az IMF-küldöttség budapesti látogatására vonatkozóan azonban nincs időpont. Hozzátette: kapcsolatban állnak a magyar illetékesekkel, hogy áthidalják a még fennálló nézetkülönbségeket.

Eddig sem volt, és a jövőben sincs szükség új hitelmegállapodásra, tehát az IMF-fel az őszre tervezett tárgyalásoknak nem célja egy újabb kölcsönmegállapodás megkötése - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A magyar állam a rendelkezésére álló IMF-EU-Világbank hitelkeretből 2009 júliusa óta nem kezdeményezett lehívást, a piaci alapú finanszírozás megoldott, és az ország a következő időszakban is a piaci források igénybevételével számol - szögezte le a tárca.

A minisztérium megerősítette, hogy az IMF-fel ősszel várható tárgyalások kizárólag az IMF Alapokmánya szerinti szokásos, minden országgal megtörténő gazdaságpolitikai konzultáció keretében történnek majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.08.26 19:52

A helyzet egyébként eléggé humoros ugyanis.
Orbán Úr bejelentette, nem kell az IMF mert az EU val fogunk megállapodni.
Az EU és az IMF bejelentette, hogy az EU és az IMF együtt van. Kezdőknek érthetöbben: Azzal a stábbal ami fölpattant az asztaltól és nagy füstölve elhúzott azzal a stábbal kell megállapodni, max annyi változik, hogy nem kapunk IMF hitelt mert nem is kérünk (hitelkeretet).
attól még a hozzáállás nem változik, csak egy papirral kevesebbet köll majd aláírni... Szóval töltögetni kell azt a málnapálinkát a delegációnak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html