Magyarország nagy lehetőségeket jelent a kínai kutatóknak

Magyarország a tudomány és technológia terén is hatalmas lehetőségeket rejt az együttműködési lehetőségeket kereső kínai kutatóknak - mondták el magyar diplomaták Sanghajban, az Európai Unió tudomány és technológia "túráinak" idei házigazdáiként.
MTI, 2014. május 22. csütörtök, 14:17
Fotó: Stockfresh

Az Európai Unió fordítja ma a legnagyobb összegeket a világon kutatásra és innovációra, amely Kína innovációs központjának, Sanghajnak és az ottani szakembereknek is vonzó lehet - mondta el az MTI-nek csütörtökön Schmitt Pál, Magyarország sanghaji főkonzulja.

A Kína Túra (Tour of China) egy idén harmadik alkalommal számos kínai nagyvárosában megtartott éves rendezvénysorozat, amelyen az uniós országok képviselői kutatási és innovációs potenciáljukat, a Kínával való együttműködési lehetőségeket mutatják be. Ennek 2014-ben Magyarország a házigazdája.

Schmitt Pál kiemelte: a kutatásra költött globális összegek egynegyede az Európai Unióból származik, a közösségben nyújtják be a legnagyobb jelentőségű publikációk és szabadalmak egyharmadát, az unió 17 tagállamának mintegy száz közös projektje van Kínával.

Révész Ágota oktatási-kulturális szakdiplomata előadásában a magyarországi kutatóintézetek és felsőoktatás magas színvonalát hangsúlyozta, majd a magyar-kínai projektlehetőségeket mutatta be. Ezek között említette a magyar és kínai tudományos akadémiák által idén létrehozott keretprogramot, amely kifejezetten a közös laboratóriumi kutatást szorgalmazza és jelenleg kidolgozásra vár. Szintén idei az az akadémiai együttműködés, mely közös kutatásoknál felhasználható kutatói adatbázis létrehozására irányul.
Miniszteri szinten már tíz éve működik az ikeralap (twin fund) program, amely két-két éves periódusra nagyjából 1,5 millió eurót biztosít a közös kutatást végző szakembereknek. A kínai partnereknek ezen túl a multinacionális Momentum programban is lehetőségük van részt venni, vagyis valóban számos lehetőség közül választhatnak - hangsúlyozta Révész Ágota.

A kínai kutatók érdeklődnek Magyarország iránt, a Kína Túra házigazdájaként az ország sanghaji "láthatósága" növekszik, de a rendezvény jó eszköz a magyar vállalkozások számára is - fogalmazott Schmitt Pál főkonzul. A kínaiak szívesen működnek együtt magyar cégekkel, az országot inkább kötik az innovatív megoldásokhoz, mint régiós versenytársainkat. Kínában hatalmas a verseny, azok a magyar cégek tudnak ma érvényesülni, amelyek konkrét projektekkel érkeznek, magas technológiát nyújtanak, hajlandók befektetni és időt áldozni a kapcsolatok építésére - jegyezte meg a főkonzul.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

juliann, 2014.05.23 08:50

@RealMan: Ez pedig oda fog vezetni, hogyha folyamatosan áramlik be mindenhonnan az idegen pénz, értelem és tudás, a magyar népet egy éjszaka kisöprik otthonából.

Kérdés:::Kritizálod KINÀ-t??? Ugyanezt teszi !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2014.05.23 08:30

Nem tudom, hogy valaki észrevette-e már, de a magyar lakosság értelmi szintjének tudatos lezüllesztése zajlik és sajnos elértük a T.Min.Elnök szintjét.

Ez pedig oda fog vezetni, hogyha folyamatosan áramlik be mindenhonnan az idegen pénz, értelem és tudás, a magyar népet egy éjszaka kisöprik otthonából.

Ez a politika hihetetlen mocskos és ugyanakkor látjuk mire megy, hiszen pár mocskos politikus pénzért eladja népét. Annyira szembetűnően így van, hogy nem is csodálkozom hogy nem veszik észre - az agymosás tökéletes.

Végül is ha hozzáöntünk a 98-as benzinhez akár csak egy százaléknyi 86-ost, abból már ugyanaz mégegyszer nem lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

juliann, 2014.05.23 08:03

"""Kínában hatalmas a verseny, azok a magyar cégek tudnak ma érvényesülni, amelyek konkrét projektekkel érkeznek, magas technológiát nyújtanak, hajlandók befektetni és időt áldozni a kapcsolatok építésére - jegyezte meg a főkonzul."""

Megjegyzés:::Ez a KINA-i cél !!!
Ugyanezt teszik Németországgal ,részben az oroszokkal is !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html