Magyarország rendezheti az U19-es foci-EB-t 2014-ben

A 2012-es FIFA-kongresszus után újabb rangos esemény otthona lesz Magyarország, miután az UEFA végrehajtó bizottsága isztambuli ülésén úgy határozott, hogy hazánk rendezheti meg a 2014-es U19-es Európa-bajnokságot - közölte az MLSZ.hu.
NAPI, 2012. március 20. kedd, 20:22
Fotó: Napi.hu

A magyar labdarúgás fejlesztési stratégiájának részeként a szövetség 2012 elején két kontinensviadal lebonyolítási jogát is megpályázta az Európai Labdarúgó-szövetségnél - olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség közleményében. A végrehajtó bizottság tagjai a szakmai előterjesztések alapján mai ülésükön úgy határoztak, hogy a 2014-es U19-es Európa-bajnokság Magyarországra kerül. Ez azt jelenti, hogy 2014 júliusában a budapesti Szusza Ferenc Stadion, a székesfehérvári Sóstói Stadion, valamint a győri ETO Park és a pápai Perutz Stadion ad otthont a legjobb európai U19-es válogatottak kontinesviadalának.

Az UEFA döntése azért hatalmas elismerés az MLSZ számára, mert a döntő rendezési jogáért számos európai ország harcba szállt, s a magyar szakmai pályázat ezeket megelőzve nyerte el a döntéshozók bizalmát. A rendezés egyben azt is jelenti, hogy a magyar csapat automatikusan résztvevője lesz az Európa-bajnokságnak.

Hazánk 2005-ben a női U19-es Európa-bajnokságot, 2010-ben pedig a futsal Eb-t rendezte meg sikerrel.

HOZZÁSZÓLÁSOK