Magyarország súlyáról beszélt Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök részt vett a Helmut Kohl egykori német kancellár halálának első évfordulóján rendezett tanácskozáson - derül ki az MTI tudósításából.
Szász Péter, 2018. június 16. szombat, 16:39
Fotó: AFP

Magyarország tisztában van saját erejével, súlyával és feladatával mint uniós tagállam, és nem vágyik európai politikai szerepre - mondta Orbán Viktor.

Mi, magyarok öntudatos, büszke, helyes önismerettel és reális helyzetértékeléssel bíró nép vagyunk. Ahol határozott ambícióink vannak, az Közép-Európa és a visegrádi négyek.

Magyar ambíció, hogy Magyarország egy erős, szorosan együttműködő, egymást segítő és bátorító országokból álló közép-európai régió tagja lehessen. Itt számít, súlyt jelent az az erő, amit Magyarország képvisel. Ambíciója Magyarországnak az is, hogy elősegítse a nyugat-balkáni államok, különösen Szerbia uniós tagságát, hogy meggyőzzük a többi tagállamot, hogy erre szüksége van.

Orbán Viktor azt mondta: Helmut Kohl pontosan értette, mit jelent az, hogy az Európai Unió tagjai egyenrangúak, és értékelte a magyarok barátságát.

A kép forrása: AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK