Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfő reggel a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma 1458 volt, azaz 48-cal nőtt a számuk vasárnaphoz képest.

A koronavírus.gov.hu kormányzati portál beszámolója szerint elhunyt 10 idős, krónikus beteg, így 109 főre emelkedett az elhunytak száma. 120-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt.

Magyarország továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában van, ez azt jelenti, hogy közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Fontos, hogy a diagnosztizált koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. A hatóságok arra kérik a mindenkit, különösen a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.