Magyarországon 109 áldozata a koronavírus-járványnak

Magyarországon tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek és a halálos áldozatok száma a legfrissebb adatok szerint.
Csernátony Csaba, 2020. április 13. hétfő, 08:05
Fotó: Getty Images

Hétfő reggel a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma 1458 volt, azaz 48-cal nőtt a számuk vasárnaphoz képest.

A koronavírus.gov.hu kormányzati portál beszámolója szerint elhunyt 10 idős, krónikus beteg, így 109 főre emelkedett az elhunytak száma. 120-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt.

Magyarország továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában van, ez azt jelenti, hogy közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Fontos, hogy a diagnosztizált koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. A hatóságok arra kérik a mindenkit, különösen a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dezsogazdag@gmail.com, 2020.04.13 13:50

Azt gondolom,hogy a lakosság létszámát tekintve nálunk a legmagasab lesz az elhalálpozások száma!!! Mert az egészségügy amúgyis a béka segge alatt van !! De nekünk fontosanbb A kormánynak / Szerbia,.Szlávok, Horvátok ,Afrika .......stb .No meg az egyházaknak az adományozások .Stadionok ,a rokonok barátoknak az állami támogatások ..........sok-sok!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html