"Magyarországot Gyurcsány ZRt-nek fogják hívni"

Tegnap este az Országgyűlés név szerinti szavazással elfogadta a köztársasági elnök által július elején visszaküldött, az állami vagyonról szóló törvény módosított változatát - adta hírül az MTI.
NAPI Online, 2007. szeptember 11. kedd, 07:53
Fotó:

A módosított törvény szerint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnökét, a korábbi változattal szemben, nem a miniszterelnök, hanem a köztársasági elnök nevezi ki. A képviselők 190 igen szavazattal, 156 ellenében, tartózkodás nélkül fogadták el törvényt.

A törvényjavaslatról szóló szavazással egy időben ért hivatalosan véget a Parlament elé meghirdetett Élőlánc Magyarországért mozgalom demonstrációja, azonban este 10 után még mintegy ötszázan demonstráltak a kormány lemondását követelve, többen a távozó képviselőket dobálták - jelentették az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói.

Molnár Oszkár, a Fidesz országgyűlési képviselője a hivatalos kihirdetés előtt a tüntetőknek beszámolt a szavazás eredményéről, és úgy fogalmazott: Magyarországot Gyurcsány ZRt-nek fogják hívni. Lányi András az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak a döntés kapcsán. A helyszínen maradtak - köztük korábbi Kossuth téri tüntetők - egyebek között azt skandálták, hogy "vesszen a kormány" és hogy "fegyverbe!".

HOZZÁSZÓLÁSOK