Magyarországra érkezett a veronai baleset negyedik súlyos sérültje is

Megérkezett Magyarországra a pénteki veronai buszbaleset negyedik súlyos sérültje hétfőn kora délután - közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.
MTI, 2017. január 23. hétfő, 14:08
Fotó: MTI/EPA

Az M1 vasárnap esti műsorában elhangzott, hogy a repülővel érkező sérült egy férfi, aki koponyasérülést szenvedett. A három másik súlyos sérülthöz hasonlóan őt is a budapesti Honvédkórházban kezelik tovább.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Két utast válságos állapotban kezelnek veronai kórházakban, ők egyelőre nem hozhatók Magyarországra. Négyen súlyos sérüléseket szenvedtek, közülük egy 50-60 év körüli, másod- és harmadfokú égéseket szenvedett pár vasárnap délután érkezett a Honvédkórházba.

Vasárnap este érkezett a harmadik sérült, egy 30 év körüli férfi, akinél csonttörést, szalagsérülést és kisfokú égési sérülést állapítottak meg. Mindhármuk állapota stabil, maguknál vannak és kommunikálnak.

A baleset könnyebb sérültjei már elhagyhatták Olaszországot.

Frissítés: stabil a hazahozott a sérült állapota
Stabil a Veronából legutóbb hazahozott sérült állapota - jelentette be a Honvédkórház orvos-igazgatója hétfőn. Tamás Róbert közölte: a buszbaleset hétfőn hazahozott sérültje koponya- és végtagsérüléseket szenvedett, ám állapota stabil, egyelőre műtét szükségessége nem merült fel.

Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára emlékeztetett: már hazaszállították a buszbaleset négy sérültjét, így minden olyan sérült, aki szállítható állapotban volt, megérkezett Magyarországra.

HOZZÁSZÓLÁSOK