Magyarországra jöhet Berlusconi

Orbán Viktor miniszterelnök arról tárgyalt Petro Porosenko ukrán államfővel, hogy kétoldalú megállapodást kell kötni az ukrajnai magyarok kettős állampolgárságáról - mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön Máltán az MTI-nek. Berlusconival is beszélt.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 30. csütörtök, 10:36
Fotó: Admiral Markets

A kormányfő és az ukrán elnök az Európai Néppárt (EPP) máltai kongresszusának helyszínén találkozott csütörtök reggel.

Orbán Viktor arról biztosította Petro Porosenkót, hogy Magyarország támogatja Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának megvédését. A kormányfő a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy elkötelezettek vagyunk az ukrán-magyar energetikai együttműködés fenntartása mellett, beleértve a közös fellépést az Északi Áramlat 2 projekttel szemben.

Az egyeztetésen Orbán Viktor és Petro Porosenko egyetértett abban, hogy kétoldalú megállapodást kell kötnie Magyarországnak és Ukrajnának az ukrajnai magyarok kettős állampolgársága ügyében. ( a bizonytalanság Ukrajnában - függőben az IMF-hitel.)

Magyarországra jöhet Berlusconi

Orbán megbeszélést folytatott Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel, a Hajrá Olaszország (FI) párt vezetőjével is. A találkozón a felek áttekintették az európai gazdasági helyzetet, továbbá beszéltek az olasz belpolitika aktuális kérdéseiről.

Orbán Viktor és Silvio Berlusconi megerősítette a pártjaik közötti együttműködést. A Fidesz elnöke magyarországi látogatásra hívta meg Silvio Berlusconit - közölte Havasi Bertalan.

HOZZÁSZÓLÁSOK