Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Schanda Tamás hangsúlyozta, ez az év legnagyobb keretösszegű innovációs pályázata, amely olyan sikeres volt, hogy a keretösszeg megemelésére és újabb pályázati kör kiírására is szükség volt.

Az államtitkár kiemelte: a május végén az ITM támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett pályázat célja a hazai kkv-k és nagyvállalatok ösztönzése volt, hogy jelentős újdonságtartalommal bíró piacképes termékeket, szolgáltatásokat hozzanak létre házon belül vagy felsőoktatási és kutató intézményekkel együttműködve. Ezek nem csak az adott cégeknek, hanem a magyar gazdaság egészének versenyképességét is növelik, emellett új munkahelyek létrehozásához járulhatnak hozzá - írja az MTI.

A pályázók érdeklődése minden előzetes várakozást felülmúlt, a támogatási igények összesített értéke már az első héten elérte a rendelkezésre álló keretösszeg két és félszeresét. Alig egy hét leforgása alatt pedig több mint 100 milliárd forint támogatási igény érkezett be, ami jól mutatja, hogy a hazai vállalkozások a járványhelyzet alatt is lehetőséget látnak a kutatás-fejlesztésben, az új innovációk létrehozásában - jelezte Schanda Tamás.

A nagyszámú jelentkezésre való tekintettel az eredetileg mintegy 41 milliárd forintnyi keretösszeget jelentősen megemelte a minisztérium, így összesen 59 milliárd forint állt rendelkezésre. A felhívás kiemelkedő sikere miatt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal októberben egy újabb, őszi fordulót is meghirdetett, amely a megemelt keretösszegen felül további 20 milliárd forintot biztosít ugyanerre a célra - áll az ITM közleményében.