Majdnem a fél parlament kap ingyenlakást

Szállodai szobát és lakásbérlést is fizet a parlament azoknak a képviselőknek, akiknek nincs budapesti lakásuk. Egyelőre 76 képviselő igényelt lakást, köztük többen is vannak, akiknek a jelek szerint 30-40 kilométerről is gondot jelentene bejárni a parlamentbe - írja az Origo.
MTI, 2014. május 30. péntek, 08:13
Fotó: Napi.hu

Ha Tiffán Zsolt villányi borásznak és fideszes parlamenti képviselőnek egy fárasztó napja van az Országgyűlésben, akkor nem kell még azzal is szenvednie, hogy hazautazzon Baranya megyébe. Ugyanez igaz a Szegeden élő szocialista Szabó Sándorra, aki ráadásul most először került be a parlamentbe - írja az Origó.

Mindketten azon 76 képviselő közé tartoznak, akiknek budapesti lakhatását fedezi az Országgyűlés. Olyanok jogosultak erre, akiknek nincs budapesti ingatlantulajdonuk, közeli hozzátartozójuk tulajdonában nincs lakás vagy ház, és igényelték ezt az elhelyezést. Mindannyian választhattak, hogy szállodában vagy bérlakásban laknának, mind a 76-an a lakás mellett döntöttek.

Ezek a lakások azonban még nincsenek meg, így addig a képviselők - ha ezt kérik - három- vagy négycsillagos szállodában alszanak. Az napról napra változik, hogy épp ki kér szállodai szobát, az Országgyűlés Hivatalának tájékoztatása szerint a 76 érintett képviselő átlagosan 10-15 százaléka 7-10 képviselő alszik szállodában a budapesti tartózkodása idején.

A lakhatási segítségre igényt tartó képviselők listáját az Országgyűlés Hivatala küldte el az Origónak. A parlament honlapján elérhető vagyonnyilatkozatok alapján ezen a listán valóban csak olyan képviselők vannak, akiknek nincsen budapesti ingatlanjuk. Azt nem tudtuk ellenőrizni, hogy a közeli hozzátartozóik vajon rendelkeznek-e fővárosi lakással, az újonnan a parlamentbe került képviselők vagyonnyilatkozata pedig még nem elérhető.

A listán szerepel Szabó Szabolcs is, aki az Együtt-PM színeiben egy budapesti kerületben, Csepelen szerzett mandátumot. Szabó Szabolcs az Origó kérdésére megerősítette, hogy igényelt képviselői lakást. Ezt azzal magyarázta, hogy bár évek óta Budapesten él, gyulai származású, és a fővárosban csak bérlakása van, saját budapesti ingatlannal nem rendelkezik - további részletek itt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

magdi1, 2014.05.30 08:54

Az Együt-PM Szabó képviselő úr igazán nem mutat példát. Pedig itt lenne az ideje más magatartással más politikát mutatni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ZalanIvan, 2014.05.30 08:31

"Ha Tiffán Zsolt villányi borásznak és fideszes parlamenti képviselőnek egy fárasztó napja van az Országgyűlésben, akkor nem kell még azzal is szenvednie, hogy hazautazzon Baranya megyébe. Ugyanez igaz a Szegeden élő szocialista Szabó Sándorra, aki ráadásul most először került be a parlamentbe."

Ha Tiffán Zsolt elfárad, menjen és vegyen ki egy szobát valahol, és pihenjen. Ez érvényes lenne mindre. Annyi pénzt kaptak,kapnak, sőt kapni is fognak a magyar költségvetésből más egyéb címen, hogy az ilyen jellegű pihenőjük csak aprópénz mellette. Akinek meg annyi pénze sincs képviselő létére, hogy megszálljon valahol, az maradjon otthon politikai hovatartozásától függetlenül.
Sajnos a nagy része így is önálló gondolat nélküli gombnyomogató, akiket még altatni is kell, mert még azt is képtelen magának megoldani
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html