BUX
39138

Majdnem elmaradt a forintpiaci kereskedés

Minimális forgalom mellett, 1,5 forintos sávban ingadozott ma az euró forintjegyzése.

NAPI, 2011. január 26. szerda, 16:32

Minimális forgalom mellett, gyakorlatilag érdeklődés hiányában szinte elmaradt szerdán a kereskedés a forint piacán - mondta lapunknak Kolba Miklós, az ING devizapiaci kereskedője. Egész nap egy 1,5 forintos sávban mozgott az euró árfolyama, kora délelőtt 275 forint környékén állt a közös deviza jegyzése, majd lassú erősödést követően 274 forint alá is benézett a kurzus, de délután négy órára visszagyengült 274,5 forintra.

A svájci frankkal és a dollárral szemben is hasonló pályát írt le a hazai deviza: előbbi egységéért 212,5, utóbbiért 200,5 forintot kértek el délután.

A csönd oka, hogy a piac jelenleg kivár, a befektetők a Fed esti kamatdöntésére fókuszálnak. Hazai események pedig feltehetően egy ideig még nem fogják felforgatni az állóvizet - véli Kolba. Ugyan jelenleg pozitívabban szemlélik a piacok a régiónkat és ezen belül is Magyarország jobb teljesítményt nyújt, mint a régiós államok, de ennek ellenére a következő itthoni esemény a február végi reformcsomag lesz. A forint számára ez lesz a következő állomás - tette hozzá a kereskedő.