Majdnem mindenki visszafizette az adóhitelt

Az adóhitelt igénybevevők többsége élt a kedvezményes visszafizetési lehetőséggel, és mintegy 10 és fél milliárd forintot fizettek vissza az adóhitelből.
Madarász János, 2004. november 17. szerda, 08:31
Fotó:

A korábban igénybe vett adóhitel 83 ezer adózott érintett és a teljes igénybe vett összeg 21,5 milliárd forintot jelentett - írja az MTI-Ecora hivatkozva a Figyelőnet. Október végéig azonban lehetőség volt kedvezményes visszafizetésre, amely során csupán 45 százalékot kellett befizetni az adóalanyoknak. Ha mindenki igénybe vette, illetve vehette volna a lehetőséggel, akkor 11,8 milliárd forint érkezett volna az APEH számlájára. A ténylegesen befolyt 10,5 milliárd forint ennek közel 90 százaléka.
Az adóhitelt még egy ideig kedvezménnyel lehet visszafizetni, bár annak mértéke egyre csökken - írta korábban a NAPI Gazdaság. 2005 év közepéig a kedvezmény a befizetett összeg 25 százaléka, de legfeljebb a fennálló tartozás 20 százaléka lehet. Az utolsó kedvezményes sáv a 2005. július 1. és 2006. június 30. között fizetőkre vonatkozik, és 5,26, illetve 5 százalék a kedvezmény.
Fontos, hogy csak annak jár kedvezmény, akinek nincs adóhatóságnál nyilvántartott köztartozása, illetve aki a külön e célra létrehozott számlára utalja, vagy postázza a pénzt. A visszafizetendő összeg kiszámítását az apeh.hu honlapon kalkulátor segíti.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

LUDMILLA, 2004.11.17 09:01

TUDTOMMAL, MIVEL OKTÓBER VÉGE MUNKASZÜNET VOLT, A HATÁRIDŐ NOVEMBER 02. VOLT.
NEM 45 %-OT KELLETT BEFIZETNI, HANEM 55 %-OT.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html