Májusban bontják ki a devizahiteleseket segítő csomagot

A devizahiteleseket segítő csomag a kormány tervei szerint májusban véglegessé válik – mondta a Magyar Hírlapnak Nagy Anna kormányszóvivő.
NAPI, 2011. április 23. szombat, 11:36
Fotó:

A kormány és a Magyar Bankszövetség közötti tárgyalások már lezajlottak, szakértői egyeztetések után a kabinet tervei szerint májusban véglegessé válik a devizahiteleseket segítő csomag - nyilatkozta Nagy Anna.

A cél: a kormány, a bankok és az adósok együttesen vállaljanak úgy terheket, hogy ezek arányban legyenek egymással. Ráadásul nem is lehet egyetlen megoldást üdvözítőnek kikiáltani, mert az adósok is különböző csoportba sorolhatók - tette hozzá a kormányszóvivő.

Azt az információt, amely szerint 50-60 milliárdos keretet különítenének el a devizahitelesek megsegítése kapcsán, nem erősítette meg a kormányszóvivő. A pontos költségek annak függvényében alakulnak majd, hogy mik lesznek a mentőcsomag végleges elemei. Ugyanakkor fontos elmondani, hogy más-más csoportokat kell megkülönböztetni ezen a téren - hangsúlyozta Nagy Anna. Mindegyik csoportnak másféle segítségre van szüksége.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ez vagyok, 2011.04.24 17:18

@Zodiakus:
Pedig, úgy néz ki, hogy az lesz a nagy ötlet, ha a bank is enged
ici- picit, de a te adódból is sok rámegy majd a nagyobb kutya devizahiteles megsegítésére. A kisebb ebeket meg majd kilakoltatják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2011.04.24 11:13

Ügyes,nagyon ügyes!A kilakoltatók már a startvonalon állnak.Biztos jó pár ház már fű alatt eladva.Nyáron uborka szezon.Nincs parlament,nem lehet interpellálni.És hát tüntetni is hol?Meg hát azért csak "emberségesebb"nyáron a híd alá költöztetni,mint a csúnya téli időben.
Őszinte leszek.Azt se támogatnám hogy most minden devizában eladósodott embert közpénzből segítsünk.Gondolom érthető miért nem?
De .....,de egyéni sorsok,vannak ami egyéni megoldást kíván!Ez jó lenne ha érvényesülne,méltányos megoldás születne minden esetben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html