Májustól várható Magyarország felminősítése (szakértő)

Magyarország májustól számíthat arra, hogy a nagy hitelminősítők egyike befektetésre ajánlott kategóriába sorolja az állampapírokat, az év végére pedig akár mind a három intézmény megteheti ezt a lépést - mondta Pesuth Tamás közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója az M1-en.
MTI-Eco, 2016. március 14. hétfő, 12:08

A szakértő szerint a Standard & Poor's pénteken várhatóan pozitívra javíthatja a magyar adósbesorolás kilátását, amit később követhet a felminősítés. A magyar gazdaság a mennyiségi mutatókban régóta jól teljesít, az elemzők általában a gazdaságpolitika átláthatóságával és kiszámíthatóságával szemben szoktak további elvárásokat megfogalmazni.

A hitelminősítők ebből a szempontból pozitív jelként értékelhetik, ha Magyarország - a tavalyihoz hasonlóan - idén is már tavasszal elfogadja a következő évi költségvetését - fejtette ki Pesuth Tamás, aki megjegyezte, hogy a felminősítés elsősorban az intézményi befektetők szempontjából fontos.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

teuton, 2016.03.14 23:57

Ha a "bovli" kategoriabol egyaltalan felminösitenek, az meg mindig csak "szar"... A befektetök megmondtak nyiltan, amig ilyen kormanya van MO-nak, amikor törvenyeket utolag is meg lehet valtoztatni, EUs törvenyeket megszegni es különadokat kivetni, amiket aztan rendre elkaszal az EU-birosag, addig gyeren csordogal a töke! Inkabb mennek Romaniaba vagy Szlovakiaba, ott sokkal kedvezöbb a gazdasagi legkör, nem korlatozzak es gancsoljak, hanem tamogatjak a befekteteseket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

papagaga, 2016.03.14 15:55

Inkabb leminositest varhatunk ma az orszag nagyresze szegenysegben eladosodasban el.....a halalozas meg a plafonon van
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html