Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden tartja ülését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A tanács legutóbbi kamatdöntő ülésén ellenszavazat nélkül döntött az alapkamat és a kamatfolyosó változatlanul hagyásáról. A piaci várakozás szerint most sem változtatnak a monetáris kondíciókon. A jegybanki alapkamat 2016. május 25. óta 0,90 százalék - idézi fel az MTI.

Pénteken jelenik meg a foglalkoztatottság-munkanélküliség június-augusztusi statisztikája. Az előző időszakban, a május-júliusi három hónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 518 ezer volt, 34 ezerrel, 0,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az előző három hónapos időszakhoz képest 7 ezerrel tovább emelkedett a foglalkoztatottak száma. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 0,7 százalékponttal 70,1 százalékra nőtt.

A május-júliusi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 158 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékos volt. A 15-24 évesek munkanélküliségi rátája a múlt év azonos időszakához hasonlítva 1,0 százalékponttal, 11,1 százalékosra nőtt. A munkanélküliek mintegy negyede ebből a korcsoportból került ki.