Manipulálja szavazótáborát a Fidesz - készülnek valamire?

Találgatják az elemzők, miért riogatnak őszi utcai zavargásokkal egyes Fidesz-politikusok. Az egyik tipp, hogy eleve hiteltelennek akarnak beállítani bármilyen civil kezdeményezést a választások előtt. Ezentúl más is lehet a háttérben.
Komócsin Sándor, 2017. szeptember 14. csütörtök, 08:40
Fotó: Reuters

A Fidesz táborának szól a kormányzati kommunikációnak az a része, amely őszi utcai zavargásokat vizionál - mondta a Magyar Nemzetnek Krekó Péter, a Political Capital igazgatója. Ezt támasztja alá, hogy a parlament nemzetbiztonsági ülésén sem derült ki semmi olyasmi, ami alátámasztaná ezt a várakozást.

Az esetleges polgári engedetlenségi akciók, amilyenekkel a Fidesz is élt ellenzékben - például 2007-ben, amikor a frakció tagjai lebontották a Kossuth téri kordont - nem tekinthetők utcai zavargásoknak. A szakértő szerint ezért az lehet a cél, hogy eleve rendbontónak állítsanak be minden civil kezdeményezést, amelyet így a szavazóik gondolkodás nélkül elutasíthatnak.

Emellett a Fidesz egyes köreiben van egyfajta félelem attól, hogy a kampányban olyan információk látnak napvilágot, amelyek negatívan befolyásolják a népszerűségüket - derül ki a napilap cikkéből. A zavargások emlegetésével erre is felkészítheti a kormánypárt a szavazótáborát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Detua, 2017.09.14 12:40

Azon dolgok melyek mi ellenünkben történnek ártalmas a magyar népnek és hazának, melyek értünk történnek hasznára van népnek s a hazának.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html