Mindent letarol a kormány csodafegyvere

A júniusban indult Magyar Állampapír Plusz értékesített állománya a szerdai adatok szerint 2845 milliárd volt, a Magyar Postán kapható nyomdai változat 25 napja vásárolható, de abból már több mint 26 milliárd forint értékben vásároltak.
Rácz Gergő, 2019. november 28. csütörtök, 13:53
Fotó: MTVA Fotó

Varga Mihály pénzügyminiszter a Bajcsy-Zsilinszky úton található 5-ös számú postán tartott sajtótájékoztatót, ahol a MÁP+ papír alapú változatát népszerűsítette - írta az MTI.

A népszerű termék papír alapú változata hat címletben, tízezer forinttól kétmillió forintig vásárolható meg.

A MÁP+ ötéves futamidejű papír, a legmagasabb hozamot kínálja, kamatadómentes, egyszerű, átlátható, a félévente történő kamathozamok bármelyike után, bármelyik periódusban visszaváltható. Emellett könnyű az elérhetősége: bankfiókokban, kincstári fiókokban, postahivatalokban és újdonságként elindított digitális formátumokban is megvásárolható. A kamatozása pedig rövid és hosszú távon is a mai legkedvezőbb állampapír kamatozás közé tartozik - mondta Varga.

Baranya megyében kiemelkedően magas az állampapírt vásárlók aránya, azt követi Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar megye, Budapest és Csongrád megye.

A kincstáron keresztül 700 milliárd forint felett vásároltak az elmúlt öt hónapban, ez az értékesítés több mint 25 százalékát tette ki. Az átlagos vásárló 5,8 millió forint értékben vett állampapírt - ismertette Varga Mihály.

Az elmúlt években a bruttó hazai termék 83 százalékáról 68 százalékra mérséklődött az államadósság aránya, a következő években ezt tovább kívánja Varga szerint a kormány csökkenteni. Célul tűzték ki a lakossági állampapír megduplázását, amelynek állománya tavaly 5700 milliárd forint volt, ezt 11 ezer milliárd forintra emelnék.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2019.11.28 22:05

@Katalin Kormos: vagy simán fogalmad sincs hogyan finanszírozza magát (jéé, állampapírokból) minden minden normális állam...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Katalin Kormos, 2019.11.28 21:54

Éppen most "szerzi meg" vagy "szedi össze" a fidesz-kormány azt a pénzt a lakosságtól (a magyar társadalomtól), amit az EU-tól már nem fog majd a közeljövőben támogatásként megkapni, és amiből majd tovább lophat a klientúrája!
És az idióták meg rohannak, hogy odaadhassák azt neki(k).
Istenem! De nagy az állatkerted.......
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html