A mulatós zenei előadóként, Lagzi Lajcsi néven ismertté vált zenész-ingatlanos vállalkozó egyelőre tagad, és nem tett vallomást, állítása szerint egy telefonos vicc miatt került börtönbe, feleségével és beosztottjával együtt. Galambos Lajos a székesfehérvári börtönben kezdte meg előzetes letartóztatását - értesült az RTL Híradó.

Korábbi lapinformációk szerint a zenész érdekeltségébe tartozó tatai Boglárka Apartmanparkot már eleve úgy tervezték, hogy ott áramot lehessen lopni, erre a célra egy külön gipszkartonfallal leválasztott szobát alakítottak ki az épületben. A gyanú szerint a lakodalmas zenész mocsai házában, a Mocsa Öregtó Kft. telephelyén is lophatták a gázt és az áramot.

Galambos Lajost, a feleségét és az appartmanparkot üzemeltető cég vezetőjét csütörtökön helyezte előzetes letartóztatásba a Budaörsi Járásbíróság azzal a gyanúval, hogy a mocsai lakóházban tíz, a tatai appartmanparkban pedig öt éve méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt. A szabályosan felszerelt mérők óraállása alapján csak minimális összegű díjakat fizettek.

Az MTI híre szerint tavaly októberben az áramszolgáltató ellenőrei megjelentek a tatai apartmanparkban, és mivel a bűnügy két mostani gyanúsítottja attól tartott, hogy észreveszik és jelentik az illegális bekötést, több százezer forint készpénzt adott nekik. A megvesztegetett szakemberek ennek fejében a gyanúsítottak által kértnek megfelelően vették fel az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvet, és ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzésekor is.