Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. adatai szerint februárban 44,2 milliárd forinttal növekedett a lakosságnak szánt állampapírok állománya - adta hírül az ÁKK. A Kamatozó Kincstárjegyek nettó értékesítése 33,3 milliárd, a Féléves Kincstárjegyeké 1,5 milliárd forint volt. Az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek, továbbá a Kincstári Takarékjegy Plusz együttes mennyisége 3,2 milliárddal, míg az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények állománya 5,4 milliárd forinttal növekedett. A Babakötvény állománya csaknem 0,8 milliárd forinttal emelkedett az év második hónapjában.

Így február végére a 110,4 milliárd forintnyi lakossági állampapír-állomány növekményből a Kamatozó Kincstárjegyekre 84,4 milliárd, a Féléves Kincstárjegyekre 2,1 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvényre 16,5 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyekre és a Kincstári Takarékjegy Pluszra együttesen 5,5 milliárd forint jut. A tavaly decemberben kibocsátott új Babakötvény értékesítése 1,9 milliárd forintot ért el a hónap során.

Ezzel a a lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 1799 milliárd forintra emelkedett. A teljes állományból a Kamatozó Kincstárjegyek 1072,6 milliárd, a Féléves Kincstárjegy 23,3 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek és a Kincstári Takarékjegy Plusz együttes mennyisége 340,2 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvény állománya 359,4 milliárd forintra növekedett. A Babakötvény teljes állománya 3,3 milliárd forintot tett ki - derül ki az ÁKK adataiból.