Már a 2010-es büdzséről egyeztetnek

Elkezdi a jövő évi költségvetésről szóló egyeztetést az MSZP: pénteken az elnökséggel, hétfőn pedig a frakcióval találkozik Bajnai Gordon kormányfő.
NAPI, 2009. augusztus 6. csütörtök, 14:16
Fotó:

A kormány azt tervezi, hogy szeptember 8-án, még a parlament őszi ülésszakának kezdete előtt benyújtja az Országgyűlésnek a 2010-es büdzsét. Az MTI úgy tudja, hogy pénteken tárgyal először a miniszterelnökkel testületi szinten a szocialista párt elnöksége; a hétfői frakcióülésen nagy részt arról lesz szó, hogy miként kapcsolják be a képviselőcsoportot az egyeztetésbe.

Bajnai Gordon kormányfő várhatóan megismétli azt, amit az MSZP július eleji kongresszusán mondott, miszerint három szám van "kőbe vésve" a jövő évi költségvetésben.

Az egyik 3,8 százalékos hiánycél, a másik az, hogy jövőre 120 milliárd forintot kell megtakarítani az önkormányzatok működésén, a harmadik szerint pedig a MÁV-nál 40 milliárd forintos költségcsökkentést kell elérni 2010-ben. Mindhárom "kőbe vésett" számot tartalmazza a Nemzetközi Valutalapnak (IMF) június elején küldött szándéknyilatkozat.

HOZZÁSZÓLÁSOK