Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár a külső gazdasági környezetre nincsen ráhatásunk, a görög választások után látszik egy konszolidáció, ami akár Magyarország számára is kedvező lehet - mondta Varga Mihály. Ugyancsak pozitívumnak tartotta, hogy a holnapi Ecofin ülésen valószínűleg felfüggeszthetik a kohéziós források befagyasztását.

Varga szerint azzal, hogy ma reggel a kormány benyújtotta a jegybanktörvényt, elhárul az utolsó komoly akadály az előtt, hogy meginduljanak a tárgyalások az Európai Bizottsággal, az EU-val és az IMF-fel egy pénzügyi védőhálóról. Ahogy ez, úgy a jövő évi költségvetés korai benyújtása is a kiszámíthatóságot javítja Varga szerint, így reményét fejezte ki, hogy a lakosság is megérti a kormány törekvéseit és nem csak állampapírban, illetve bankban tartja a pénzét, hanem a budapesti tőzsdén is.

Kicsit lemaradtunk

Mai gazdasági világban van helyük, szerepük a tőzsdéknek, még úgy is, hogy mostanában nehéz kalkulálni, főleg a jövőre vonatkozóan - jelentette ki Varga. Szerinte a rendszer struktúrája változik, területi átrendeződéseknek lehetünk tanúi, így az a fő feladat, hogy mivel nem tudjuk magunkhoz igazítani, így ebben az új rendszerben is megtaláljuk a helyünket. Ez pedig alkalmazkodóképességet követel, ami egyelőre részlegesen valósult csak meg, hiszen nem az EU vezető gazdaságai között vagyunk, hanem kicsit lemaradtunk az elmúlt években - fogalmazott Varga, majd hozzátette, hogy ez a tőzsdére szerencsére nem érvényes, a "BÉT vezetői jól dolgoztak".

A kabinet két fő célt tűzött ki a kormányváltás után: hogy csökkentse az államadósságot, illetve, hogy növelje a foglalkoztatottságot. Ne 3,8 millió, hanem 4,5-5 millió ember dolgozzon - adott hangot reményeinek Varga, ám, hogy ez mikorra valósulhat meg, arra nem tudott válaszolni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!