Már a magyarok harmada sem szavazna a Fideszre

Tavaly nyáron volt utoljára ennyire alacsony a kormánypártok támogatottsága, miközben az MSZP és a Jobbik az elmúlt tíz hónap legjobb eredményét hozza a biztos szavazók körében – ez derül ki a Republikon Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet a 24.hu szerint.
Szabó Dániel, 2018. február 28. szerda, 08:48
Fotó: Shutterstock

A teljes népesség körében a Fidesz 3 százalékpontos csökkenéssel 29 százalékra csúszott vissza, a Jobbik most 12, az MSZP-Párbeszéd-Magyar Liberális Párt szövetsége 11 százalékon áll, az LMP és a DK 3-3 százalékon, míg a bizonytalanok aránya továbbra is 39 százalék - mutatja be a portál a mérés adatait.

A biztos szavazók körében is esett a kormánypártok támogatottsága, amely igazolhatja az intézet szerint, hogy a hódmezővásárhelyi választási kudarc országos elégedetlenségre reflektál. Miután decemberről januárra négy százalékpontot csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága, februárban újabb 5 százalékpontot veszítettek a népszerűségükből. Csak 48 százalékon állnak a biztos szavazók között.

Az ellenzéki pártok a Momentum és az Együtt kivételével mindannyian erősödtek. Az MSZP-Párbeszéd pártszövetség tábora januárhoz képest 3 százalékpontot erősödött, most 17 százalékon áll. A Jobbik egy százalékpontos növekedéssel 19 százalékon. Az LMP és a Demokratikus Koalíció 6 és 5 százalékon áll a biztos szavazók között.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2018.02.28 14:43

hehe, madj ha beindul a gyoztes valo huzas, nem lesz ennyi sem. par troll ujraregel, es nyomatja majd mocskos fidesz dumat, meg hogy o sosem szavazott ra. mar most is vannak dogivel ilyenek, akik nyiltan nem is merik vallalni, es lmp-s meg ilyen kontosokbe bujnak... :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html