Már az idei költségvetésből osztott pénzt a kormány

Kulturális intézetre, agrármarketingre és egyetemi fejlesztésre is osztott pénzt a kormány az idei költségvetésből, a Magyar Közlönyben megjelent határozatokban.
Németh Géza, 2018. február 6. kedd, 21:49
Fotó: Shutterstock

A Ljubljanai Magyar Kulturális Intézetnek a Barvarska steza 8. szám alatt található földszinti ingatlan ad majd otthont, ennek a megvásárlására 263 millió forintot hagyott jóvá a kormány. Ez a szakértői díjakat és az egyéb költségeket is tartalmazza.

A hazai mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek népszerűsítése, a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása, valamint a magyar agrárium sikerének előmozdítása érdekében a közösségi agrármarketing feladatok megerősítése szükséges - áll a következő határozatban. Erre 455 milliót csoportosított át a kormány az idei költségvetésből.

A Modern Városok Program keretében megvalósuló győri Széchenyi István Egyetem fejlesztéséhez szükséges ingatlanok megvásárlására pedig 2 milliárd 495 millió forint áll rendelkezésre.

Átmenetileg új helyre költözik a Radnóti Miklós Színház, a költözésre - szintén az idei költségvetésből - 348 millió forint fordítható.

HOZZÁSZÓLÁSOK