Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Évről évre csökken a szilveszterkor utcán hagyott hulladék mennyisége: tavaly 150 köbméter volt, idén pedig valamivel több mint 130 köbméter - tudatta Dorogi Gabriella.

A takarításon 350 kézi úttisztító kolléga dolgozott és 20 takarító- illetve szállítójárművel szállította el a hulladékot, elsősorban azokon a frekventált területeken, ahol szervezett szabadtéri szilveszteri program volt - például a Vörösmarty téren -, és természetesen az összes aluljárót is takarították.

Folyamatosan gyűjtik a karácsonyfákat is. Ilyenkor, vízkereszt előtt bárki nyugodtan kiteheti a hulladékedénye mellé a fenyőfákat. Arra kell csak figyelni, hogy se az autós, se a gyalogos forgalmat ne zavarják a fák - figyelmeztetett Dorogi Gabriella.

Január 6-ától, vízkereszt napjától elindítjuk az úgynevezett fenyőgyűjtő járatainkat, amelyek kifejezetten a fenyőfákat gyűjtik. Nemcsak az utcára, a házak elé kitett fákat, hanem az általunk kijelölt gyűjtőpontokra elvitt fákat is. A www.fkf.hu honlapon bárki megtalálhatja azokat a gyűjtőpontokat, ahova el lehet szállítani a fákat - mondta a Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője.

"A fenyőgyűjtő járatok az összes begyűjtött hulladékot a hulladékhasznosító műbe viszik, hiszen magas gyantatartalmuk miatt a fák nagyon jól égnek és nagyon sok energiát lehet nyerni belőlük.