Már készül a 2019-es büdzsé

A 2019-es költségvetés és a következő időszak gazdaságpolitikai kérdéseinek áttekintése volt a Gazdasági Kabinet mai ülésének középpontjában - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter, a Gazdasági Kabinet vezetője.
Domokos László, 2018. május 22. kedd, 13:10
Fotó: MTI/EPA

A testület első ülésének legfontosabb témája a költségvetés tervezése volt, ami a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is tavasszal történik. Ez változatlanul a kiszámíthatóságot és a tervezhetőséget erősíti, hiszen minden érintett már fél évvel korábban láthatja a költségvetési mozgásterét.

A következő hetekben ölt formát a dokumentum, előbb a kormányzati fórumok tárgyalnak, majd a Költségvetés Tanács véleményével együtt kerül az Országgyűlés elé várhatóan június első felében - mondta a pénzügyminiszter.

A Gazdasági Kabinet tagjai: Varga Mihály gazdaságpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter; Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter; Palkovics László innovációs és technológiai miniszter; Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Fotó forrása: AFF

HOZZÁSZÓLÁSOK