A Ház ülése reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követik a 2016-os büdzséről szóló javaslat zárószavazása.

Az Országgyűlés a hét elején fogadta el a jövő évi büdzséhez benyújtott összegző módosító indítványt, véglegesítve ezzel a büdzsé bevételi és kiadási főösszegét. Ennek értelmében a 2016-os költségvetés bevételi főösszege 15 800 milliárd, a kiadási 16 561 milliárd forint lesz, a hiány pedig 761 milliárd forint.

A zárószavazást a Költségvetési Tanács hozzájárulását követően tarthatják meg, a testület szerint az idénre várható GDP és államadósság, valamint a jövő év végére tervezett GDP reális prognózison alapul. A tanács úgy látja, hogy a 2016 végi államadósság-mutató értéke 73,3 százalék lesz, egy százalékkal alacsonyabb az idénre várt 74,3 százalékos szintnél, vagyis teljesül az alaptörvénybe foglalt államadósság-szabály.

A parlament emellett a közelmúltban tárgyalt indítványok közül dönt például az állami vagyont, az adóhatóságot, a mezőgazdaságot, továbbá a közlekedést érintő javaslatokról.
A szavazásokat követően három előterjesztés általános vitáját is megtartják, így terítékre kerül a szerencsejáték-törvény fideszes módosítására vonatkozó indítvány mellett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és az alapvető jogok biztosának tavalyi tevékenységeiről szóló beszámoló is.