Már Magyarországon az új osztrák vasúti kocsik

Megérkeztek Magyarországra az első Ausztriából használtan vásárolt vasúti személykocsik - közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatósága kedden az MTI-vel.
MTI, 2015. február 17. kedd, 12:42
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint hétfőn délelőtt megérkezett Ausztriából Hegyeshalomba az első tíz használt vasúti személykocsi abból az ötvenötből, amelyet a MÁV-START vásárolt az Osztrák Vasúttársaságtól (ÖBB). A kocsikat felújítás után, tavasztól állítják a miskolci térséget kiszolgáló regionális és távolsági forgalomba.

A személykocsikat a MÁV-START szolnoki járműjavító bázisán újítják fel. A kocsik óránként 140 kilométeres sebességre alkalmasak, tárcsás fékberendezésűek, az ajtózárás központi és sebességfüggő reteszelésű és van fedélzeti hangosításuk - tájékoztatott a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jedddike, 2015.02.17 12:56

....Mátyás király ,meg a többiek forognak a sírjukban ,hogy labanc használt cuccot használunk ..!!!...jó nekik ,mert ők még egy országban éltek ..!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html