Már megint a nem fizetők járnak jól?

Nincs okuk aggódni azoknak a budapesti vállalkozóknak, akik elmulasztották befizetni az évi 5000 forintos kamarai regisztrációs díjat - tudta meg Csoltó Gábortól, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara frissen megválasztott elnökétől mondta az Mfor.hu.
Domokos László, 2018. április 19. csütörtök, 13:47
Fotó: Napi.hu

Ez még nem egy kiforrott javaslat, csak a probléma beazonosításáról van szó. - mondta Csoltó Gábor a portálnak. Azt pedig nagy gondnak tartja, hogy nincs megbízható adat arról, valójában mennyi működő vállalkozás tevékenykedik Budapesten. A nyilvántartások alapján csak annyit lehet tudni, hogy 200 és 300 ezer között van a számuk.

Először tehát rendbe kell tenni a nyilvántartásokat. Csoltó szerint kellő rugalmasan kell eljárni az elmaradt kamarai regisztrációs díjak rendezése során. Utalt arra, hogy az évi ötezer forint nem akkora tétel, ami miatt ne jöhetne szóba akár a tartozások elengedése vagy valamilyen kedvezmény nyújtása.

A hatályos szabályozás szerint a meg nem fizetett kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, amelyet a NAV adók módjára hajt be. A kamarára vonatkozó speciális kitétel alapján a testület akkor is megkeresheti az adóhatóságot, ha a tartozás nem éri el a tízezer forintot, de meghaladja az ötezret.

HOZZÁSZÓLÁSOK