Már megint a nyugdíj előtt állók járhatnak rosszul

Szakértők és uniós megfigyelők szerint 2020 után a jelenleginél jóval kevesebb lesz a vissza nem térítendő EU-támogatás és a teljes keret is zsugorodok. Valamit kezdeni kell a gyors fejlődés miatt bajba kerülő 57-67 éves fizikai munkásokkal.
Napi.hu, 2016. augusztus 23. kedd, 09:26
Fotó: Napi.hu

A jelenlegi valamivel kevesebb mint 9 ezer milliárd forintnál lényegesen kevesebb, 5-6 ezer milliárd forint uniós támogatás érkezhet Magyarországra 2020 után - vélik a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértők. Ezen belül ráadásul 20-30 százalékra nőhet a visszatérítendő pénz, míg a 2014-2020-as időszakban ez az arány csak 8,1 százalék.

A változás irányát jelzi, hogy a 2007-2013-a időszak 10,3 ezer milliárd forintos uniós keretnek csak 2,9 százaléka volt visszatérítendő. Ez a szakértők szerint az jelenti, hogy mivel a pénzt a kis- és középvállalkozásoknak szánják, ezért ezeknek már ma meg kell kezdeniük a felkészülést arra, hogy olyan terméket vagy szolgáltatást kínáljanak, amelynek értékesítéséből képesek lesznek törleszteni EU-s hiteleiket.

Európa egyik legnagyobb problémája a munkaerő megtartása lesz. Az olcsó munkaerőt Ázsiában és részben Amerikában találja meg az ipar, ezért aki nem kap jó és kellően rugalmas képzést, annak annyi. Külön probléma az 57-67 éves fizikai munkások túlélése.

A szakértők szerint riogatás az a pletyka, miszerint az EU teljesen le fogja állítani a kelet-közép-európai országok támogatását. Ezek nélkül szétesne az unió. Az viszont már nem eleve adott, hogy milyen formában és mire adják a pénzt. A kutatás és fejlesztés, az innováció segítése átveheti a stafétabotot az infrastrukturális fejlesztések (például autópálya-építések) támogatásától.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2016.08.23 22:32

@megfigyelt: Úgy látszik, nem akarod abbahagyni ezt a többéves dumádat a nyugdíj megállapításról, pedig ez már nem érdekel senkit sem, te viszont nagyon jó barátságban vagy a Ctrl-C-Ctrl-V billentyűkombinációkkal ellentétben velem, aki mindig újat ír. Igen, Orbán akkor tett egy könnyelmű ígéretet(tehette, hiszen akkor még nem volt kormányon!), de kormányra kerülve rájött, hogy ezt nem válthatja be, mert azzal túl sok szavazót veszítene veszélyeztetve győzelmét vagy kétharmados többségét a a következő választáson. Mindez már történelem, nem mai aktuális probléma.

Ezt nem kérhetjük számon Orbántól, hiszen ő politikus, tehát nem kell mindig igazat mondania vagy ígéreteit beváltania, egyetlen dolog motiválja(mint mindegyik politikust!): a hatalom megszerzése és megtartása.

Előre nézzél, ne vissza 2009-re! Ha nem tudsz újat írni, inkább pihenj és csak olvasgass!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pegazus_a_borbarat, 2016.08.23 17:47

@megfigyelt: Ezt mintha már említette volna valahol, TATA!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2016.08.23 11:19

Amennyiben ORBÁN VIKTOR beváltja a 2009 -őszén tett hazugságát """VISSZATÉRÜNK A 2002-ES NYUGDÍJ MEGÁLLAPÍTÁSHOZ "" akkor kialakulna egy arányos fenntartható nyugdíj rendszer és meg szűnne Magyarországon a világ legaránytalanabb-legigazságtalanabb nyugdíj rendszere ahol a nyugdíjak összegére a nyugdíjba vonulás idejének van a legnagyobb hatása.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html