Már nem törödnek a rossz hírekkel Amerikában

Pénteken nyereséggel zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók, miután a befektetőkre láthatóan nem volt rossz hatással, hogy több amerikai makrogazdasági mutató is gyengén alakult.
NAPI Online, 2008. november 1. szombat, 08:06
Fotó:

A DJIA ipari index 144,32 pontos, 1,57 százalékos emelkedéssel 9325,01 ponton fejezte be a napot. A Nasdaq 22,43 ponttal, 1,32 százalékkal 1720,95 pontra nőtt, pedig a nap elején még eséssel indítottak az indexek.
Szeptemberben a vártnál erőteljesebben, 0,3 százalékkal csökkentek az USA-ban a személyes kiadások - négy éve nem volt példa ekkora süllyedésre, de csökkent a fogyasztói bizalom és nagyot zuhant a chicagói beszerzési menedzserindex is. A befektetőket mindez elkedvetlenítette ugyan, ám a kereskedés második felére már 2 százalék feletti többleteknél tartottak a tőzsdemutatók. 

Elsősorban a pénzügyi papírok vezették a nyertesek listáját, a JP Morgan Chase és az American Express ugrott nagyot. techszektor iránti lelkesedést viszont részben lehűtötte, hogy videojátékokat gyártó Electronic Arts növekvő veszteségről számolt be, csökkentette folyó pénzügyi évre vonatkozó eredményvárakozását, valamint 6 százalékos létszámleépítésről határozott.

Vegyesen szerepeltek az olajpapírok a Shell közel 4 százalékkal emelkedett, míg a Exxon 1,5 százalékot esett.

HOZZÁSZÓLÁSOK