Már Orbán is megszüntetné a letelepedési kötvényeket

"Folyik a kormányban egy munka, amely abból fakad, hogy megváltozott az ország pénzügyi helyzete" - reagálta letelepedési kötvények ügyére Orbán Viktor miniszterelnök az állami rádióban
MTI, Napi.hu, 2016. október 28. péntek, 08:11
Fotó: Napi.hu

A miniszterelnök az interjúban is megerősítette, hogy folyik a kormányban egy munka, amely abból fakad, hogy megváltozott az ország pénzügyi helyzete, így felvetődik a kérdés, hogyan kell finanszírozni Magyarország pénzügyi szükségleteit. A nemzetgazdasági miniszter az év végéig terjeszti a kormány elé javaslatát, és ez terjed majd ki egyebek mellett a letelepedési kötvényre is.

A botrányos letelepedési kötvények kivezetését a Jobbik kapcsolat össze a parlament előtt levő alkotmánymódosítással. Orbán szerint viszont a hetedik alaptörvény-módosítás nemzeti ügy, amely nem köthető össze semmilyen pártpolitikai vitával, gazdasági kérdéssel.

"Az új egység Magyarországért több mint 3 millió emberének a véleményét alkotmánymódosítássá formáló politikai akarat nem kapcsolható össze semmilyen más kérdéssel" - fogalmazott a kormányfő, aki ezért jelezte: nem tudják elfogadni a Jobbik kérését. Az ellenzéki párt korábban a letelepedési kötvény megszüntetését támasztotta az alkotmánymódosítás támogatásának feltételéül.

"Tudomásul kell venni, hogy nem lehet 3,3 millió embert ugráltatni", nem fog ennyi ember "úgy ugrálni, ahogy a Jobbik fütyül" - mondta Orbán Viktor. Az alkotmánymódosítással kapcsolatos forgatókönyvet firtató kérdésre azt felelte: "beterjesztjük a parlamentnek, és mindenkinek lelke rajta, milyen döntést hoz".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.10.28 10:01

Tehát:

1. Szegény Nemezt még mindig feketeseggű. nem akaródtik még mindig kialakulni az EU-n belül a Nagy Ellenforradalom. Sebaj, van még idő.

2. Megszűnik, talán, egy mocsok - de nem azért, hogy a gusztustalan gránittörmelékre savazzanak a neonácik....áh, nem!

3. Mindig igazat mondtam! Most is!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html