Már villanyszerelőből is nagy hiány van Magyarországon

A szélesebb körű és megnövekedett feladatkörök miatt éves szinten legalább 600 villanyszerelőre lenne szükség, minimum 40 százalékkal többre, mint ahány diák jelenleg végez - derül ki a Magyar Elektrotechnikai Egyesülel közleményéből.
Domokos Erika, 2017. szeptember 24. vasárnap, 09:17
Fotó: Napi.hu

Túl nagy a szakadék a cégek villamos szakember igénye és a végzett diákok száma között, ezért az utánpótlásképzésre azonnali megoldást kell találni. A gépészet és egyéb műszaki-, informatikai szakmák is jelentős szakemberhiánnyal küzdenek - olvasható a közleményben.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület által a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közreműködésével szervezett "Mi a pálya? Műszaki pályaválasztó fesztivál" célja, hogy élményalapon ismertesse meg és népszerűsítse a műszaki szakmákat a fiatalok körében. Az eseményre országosan több mint tízezer diákot várnak. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara segítik az érdeklődő iskolák diákjainak a helyszínre szállítását - írják a közleményben.

A pályaválasztó rendezvényt Budapesten a Népfürdő utcai Elmű Sporttelepen szeptember 26-27-én tartják, valamint öt vidéki helyszínen (Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen és Győr).

HOZZÁSZÓLÁSOK