Maradhat az alacsony infláció a térségben

Rekordra süllyedt a múlt hónapban az infláció Európa felzárkózó gazdaságaiban, és valószínűleg jövőre, sőt még 2015 jelentős részében is a kitűzött célok alatt marad a drágulás üteme a térség mindegyik országában, lehetővé téve a rendkívül laza monetáris politika fenntartását - jósolták szerdai előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.
MTI-Eco, 2013. október 16. szerda, 16:32
Fotó: Napi.hu

Az egyik legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai befektetőknek összeállított régiós elemzésükben közölték, hogy a közép- és délkelet-európai gazdaságokra általuk GDP-súlyozással kiszámolt átlagos tizenkét havi infláció 1,1 százalék volt szeptemberben az ugyanezzel a módszerrel számolt 1,5 százalékos augusztusi ütem után.

A ház szakértői szerint ebben a környezetben "korai" lenne jegybanki kamatemelésről beszélni a térség bármelyik országában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2013.10.17 07:11

Oh az alacsony infláció csak súlyozás kérdése:
A (z egyes) rezsi (elemek) csökkentésben be kell nyalni a kormánypropaganda szerinti százezreket és hasonlóan (azaz a jól-keresők szempontjai szerint: pl. az egységes emelés ? amit mostanság több terméknél megfigyelhetünk, pl. tészták ? a drágább termékeknél kisebb %-ot mutatnak) kell figyelembe venni a drágulásokat is!
Ezután már csak azt kell bedobni, hogy a drasztikusan dráguló olcsó termékekből, visszaesik a fogyasztás, ezért kevésbé kell figyelembe venni. =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html