Márciusi időt jósol az OMSZ - itt van a friss előrejelzés

Az ország nagyobb részén egész hétvégén az átlagosnál jóval enyhébb, már-már a márciusi tavaszt idéző időre készülhetünk. Délies áramlással ugyanis a január elejére jellemzőhöz képest több fokkal melegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szász Péter, 2018. január 4. csütörtök, 14:41
Fotó: Shutterstock

Szombaton általában gyengén felhős, napos időben lesz részünk, a Dunántúlon megélénkül, időnként meg is erősödik majd a délnyugati szél. Ugyanakkor az Északi-középhegység területén és az Északkelet-Alföldön egész nap lehetnek tartósan ködös, borult vidékek is, ott jelentéktelen szitálás is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a csúcshőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul, de az északkeleti borult részeken ennél néhány fokkal hidegebb lesz.

Vasárnap is hasonló időben lesz részünk, de már több lehet felettünk a fátyolfelhő, csapadék azonban továbbra sem várható. Kivéve a továbbra is borult Északi-középhegység területét, illetve vasárnap már az Észak-Dunántúlon is lehetnek tartósan ködös vidékek, arrafelé szitálás továbbra is lehet.

A déli szél többnyire mérsékelt marad. Sem a hajnali minimum-, sem a nappali csúcshőmérséklet nem változik; hajnalban 1, 6, délután 10, 15 fokra számíthatunk, a borult, ködös részeken azonban kissé hűvösebb lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK