Márciusig elszámolnak a leállított M4-es beruházás kivitelezőivel?

Eddig több mint harmincmilliárd forintot kaptak a leállított M4-es projekt kivitelezői - közölte Homolya Róbert miniszterelnöki biztos.
Napi.hu, 2015. november 13. péntek, 18:53
Fotó: Napi.hu

Várhatóan jövő év tavaszára zárul le a leállított M4-es autópálya-építés kivitelezőivel jelenleg is tartó elszámolás, melynek keretében eddig közel 33 milliárd forintot fizetett ki az érintett cégeknek a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) - közölte Homolya Róbert miniszterelnöki biztos a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés pénteki ülésén.

A megbízott az M4-es gyorsforgalmi út Abony-Fegyvernek közötti szakaszának megvalósításáról tartott tájékoztatójában elmondta, a kormány elkötelezett abban, hogy Szolnokot bekapcsolja a gyorsforgalmi közúthálózatba, valamint befejezze az érintett útszakasz fejlesztését.

A kérdés az, hogy milyen műszaki tartalommal - tette hozzá, jelezve, hogy erre vonatkozóan elkészült egy több variációt tartalmazó előterjesztés, melyet várhatóan heteken belül napirendjére tűz a kabinet. A végleges változatra vonatkozó döntést követően a tervek szerint még ez év végén megindulhat a közbeszerzési eljárás, 2016. második felében pedig ismét elkezdődhet a munka.

Addig azonban a legfontosabb teendők egyike a leállított projekt során elvégzett munka elszámolása - mutatott rá Homolya Róbert, aki szerint az egyeztetések jelenleg is tartanak és jövő év első negyedévéig előreláthatólag minden érintett céggel létrejön a megállapodás.

A miniszterelnöki biztos bejelentette: a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. eddig 32,9 milliárd forintot fizetett ki a vállalkozóknak a leállított beruházás során megvalósult munkák ellentételezéseként.

HOZZÁSZÓLÁSOK