Máris gyengül a forint

Az euróval szemben tegnap este 308 körülről 306,5-ig erősödött a forint, ma reggel viszont már kissé 308 felett jár újra a kereskedés a bankközi piacon.
portfolio.hu, 2011. november 9. szerda, 08:43
Fotó: Napi.hu

Csak néhány óráig tartó optimizmust váltott ki a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon az a tegnap esti bejelentés, hogy egy jövő heti törvény elfogadása után lemond Silvio Berlusconi olasz kormányfő. Az, hogy az optimizmus nem fokozódott tovább, a nagyfokú olasz és görög belpolitikai bizonytalansággal függ össze és az újbóli hangulatromlás a forint árfolyamán is látszik. 

Az euróval szemben tegnap este 308 körülről 306,5-ig erősödött a forint, ma reggel viszont már kissé 308 felett jár újra a kereskedés a bankközi piacon. A két és fél éves forintmélypont múlt hét kedden 309,7 forint körül alakult ki.

A dollárral és a svájci frankkal szemben is látszik a forint mérsékelt gyengülése: előbbi devizakeresztben 222-ről 223,5-ig, utóbbiban 247-ről 247 közelébe emelkedtek a jegyzések a bankközi piacon.

Ma nemzetközi szinten lényeges makroadat nem jelenik meg, így elsősorban az olasz és görög fejleményekre figyelnek majd a befektetők.

HOZZÁSZÓLÁSOK