Máris új posztot kapott Hende Csaba

A volt honvédelmi miniszter Hende Csaba visszaül a képviselői székbe a parlamentben, s a törvényalkotási bizottság alelnöke lesz.
Napi.hu, 2015. szeptember 22. kedd, 16:10
Fotó: Napi.hu

Az Országgyűlés határozatban két parlamenti bizottságot érintő személycserékről döntött. E szerint a fideszes képviselő (ügyvéd, korábban Zugló polgármestere) Papcsák Ferenc helyett - akit az MNB felügyelőbizottsági elnökévé neveztek ki - az igazságügyi bizottság új alelnöke Vas Imre (Fidesz) lesz.

A honvédelmi miniszteri posztjáról nemrég leköszönt Hende Csaba (Fidesz) máris többet kereshet a képviselői alapfizetésnél, ugyanis megválasztották a törvényalkotási bizottság alelnökévé, a korábbi alelnök Horváth László (Fidesz) pedig a bizottság tagja marad. Ezzel viszont távozni kényszerül a bizottság tagjainak sorából Ágh Péter (Fidesz), ám ő továbbra is tag marad a honvédelmi bizottságban.

A szombathelyi Ágh Péter azért sem szomorkodhat, mert Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a közelmúltban megyei fejlesztési biztosnak nevezte ki, így nem csökken a fizetése. A Blikk júniusban írt arról, hogy tavaly augusztusban, amikor nyári szünet volt a parlamentben, Ágh 237 ezer forintért vett benzint a parlament által biztosított üzemanyagkártya terhére. Ágh családjának is komoly befolyása van a politikában.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kibe, 2015.09.23 08:33

Na mi zu a keresztapa még sem meri teljes mértékben eltávolítani?
Állam maffia van..........mondom én ezt már jóideje......
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html