Markáns hidegfront érkezik

A vasárnapi csendes, békés, enyhe idő után hétfőn egy markáns hidegfront vet véget a nyugalomnak. Éjszaka eleinte csak északon és a Dunántúlon várható eső, záporeső, hétfőn reggelre azonban mindenütt beborul az ég. A front mentén - főként délen és keleten - akár záporok, zivatarok is kialakulhatnak, mögötte azonban csendes eső lesz a jellemző - írja az Időkép.
Inforádió, 2012. november 4. vasárnap, 17:49
Fotó: Napi.hu

A Dunántúlon hétfő estig néhol akár 15-20 mm eső is eshet. A front északnyugat felől a reggeli órákban fog érkezni, estére pedig el is hagyja a kelet-délkeleti határt, érkezésével a déli-délkeleti szél északnyugatira fordul, 60-70 km/órás széllökések várhatóak.

A hőmérsékleti eloszlás igen kontrasztosnak ígérkezik, míg északnyugaton akár 10 fok alá zuhanhat a hőmérséklet, addig délen-délkeleten a csúcshőmérsékletek a 20 fokot is elérhetik.

Erős hidegfronti hatásra készülhetünk, reumatikus és ízületi fejfájásra egyaránt panaszkodhatunk. Fejfájás is előfordulhat, melyet tovább fokozhat az erősen szeles idő - áll az Időkép előrejelzésében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Gazdag1, 2012.11.28 21:23

Embertelen országi rányitás, 27000 Ft beteg rokkant ellátásba lévők nem kaptak 1,6% emelést, kik tették el a pénzt?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html