Más szemetében fuldoklik Budapest

Csúszott a lomtalanítás Újpesten, mert a munkát végző FKF munkaerőhiánnyal küzd és valakik az ingyenes hulladékleadás lehetőségét kihasználandó a fővárosba szállítják a lomjaikat, ami jelentősen növeli az elszállítandó szemét mennyiségét.
Komócsin Sándor, 2017. július 14. péntek, 09:14
Fotó: MTI Fotó

Jelentősen csúszott a lomtalanítás a budapesti IV. kerületben, mert az FKF Nonprofit Zrt. munkaerőhiánnyal küzd és túl sok az elszállítandó szemét - írja a Világgazdaság. A cég vezetősége szerint az előbbi problémát igyekeznek megoldani, például ha kell, a szabadságukról rendelnek vissza embereket.

Ugyanakkor egy hulladékrakodó fizetése havonta bruttó 180-190 ezer forint, amiből nem sok marad a zsebében, és a cégnek nincs egyéb eszköze arra, hogy javítson a munkaerőhelyzetén. A vállalat a rendelkezésére álló bértömeget az utolsó fillérig elkölti.

Eközben a lom szaporodik, ugyanis egyre többször fordul elő, hogy egyes vállalkozások a főváros más részéről vagy vidékről viszik a szemetüket arra a területre, amelyről az FKF éppen ingyen szállítja el a szemetet. Például Kőbányán a tavalyi lom másfélszeresét kellett elszállítaniuk.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2017.07.14 10:58

Talán már rég fel kellett volna számolni ezt az egész szart amit lomtalanításnak hívnak. A 14. kerben is a Rákospatak is katasztrófálisan nézett ki. Mikor arra futottam, láttam baltaarcú apu és baltaarcú anyu még 2 nappal a lomtalanítás hivatalos befejezése után is pakolta ki a patakpartra a BMW-ből a szemetet..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html