Másfélmilliárdot veszíthet Makó

A finanszírozás szabálytalanságai miatt veszítheti el a helyi fürdő másfélmilliárdos EU-s támogatását a város.
NAPI, 2010. szeptember 23. csütörtök, 08:52
Fotó:

Másfél milliárd forintnyi uniós támogatást veszíthet el Makó, mert a város önkormányzata jogsértően nyújtott támogatást a helyi fürdő fejlesztését végző cégnek - olvasható a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

A lap szerint ennek oka, hogy a város önkormányzata jogsértően nyújtott támogatást a helyi fürdő fejlesztését végző cégnek. A makói strand átépítését most kezdték meg, a beruházás összesen 3,5 milliárd forintba kerül, ebből másfél milliárdot fizet az EU, a kétmilliárd forintos önerőt Makó kötvénykibocsátással finanszírozza.

A pénzügyi konstrukciót ott rontották el, hogy a kétmilliárd forintot kamatmentes tagi kölcsönként adta át az önkormányzat a fejlesztést végző, saját tulajdonú kft.-jének, amelyet húsz év alatt kellene visszafizetnie. A kamatmentesség miatt ez az unió szerint tiltott támogatási formának minősül, mert sérti a versenyhelyzetet - írja a lap, hozzátéve: egy önkormányzati határozatból az is kiderül, hogy a városnak tudnia kellett a választott finanszírozás szabálytalanságával.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

CarPet, 2010.09.23 12:08

Lehet, hogy már megint identitás zavarban vagyunk. Mo-on annyi fürdő, strand beruházás van, mintha valami délszaki ország lennénk örök nyárral. Nem tudom elhinni, hogy az átlagosan évi 2 havi strand időszakkal valaha is megtérülnek ezek a beruházások.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html