Mától új minisztere van Magyarországnak

Mától családokért felelős tárca nélküli miniszterként dolgozik Novák Katalin - jelzi az MTI.
Szabó Dániel, 2020. október 1. csütörtök, 09:42
Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

A miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán ismertette, hogy céljai között szerepel az elmúlt tíz év eredményének, a gazdag családtámogatási rendszer minden elemének megőrzése, a családokat támogató lehetőségek további bővítése, ezen belül a saját tulajdonú otthonhoz jutás kiemelt segítése, valamint a gyermekvállalás és gyermeknevelés segítése minden gyermekre vágyó pár és gyermeket nevelő szülő esetében.

Dolgozik majd azért is, hogy a koronavírus-járvány ellenére a következő másfél évben is növeljék a családok életszínvonalát  - tette hozzá.

"Számítok az Önök további érdeklődésére, és megköszönöm, ha bizalmukkal kitüntetve támogatják a munkánkat!" - írta a bejegyzésében.

Novák Katalin család- és ifjúságügyi tárca nélküli miniszter államtitkára Zsigó Róbert lesz, aki 1998 óta Baja és térsége egyéni országgyűlési képviselője, 2010-2014 között Baja polgármestere, 2014. június 15-től a pedig a földművelésügyi tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára volt.

Novák miniszterként akár havi bruttó 3 millió forintot is kereshet csütörtöktől, szemben az eddigi 1,3 millió forinttal.

HOZZÁSZÓLÁSOK