Meglepő igazolással rukkol elő Matolcsy György

A Klubrádió információi szerint a Magyar Bankszövetség jelenlegi vezetője, Patai Mihály (képünkön) lehet az MNB új alelnöke.
Dzindzisz Sztefan, 2019. március 13. szerda, 09:34
Fotó: Napi.hu - Marton Szilvia

A közgazdász, üzletember tavasszal érkezhet a jegybankhoz a magyarországi UniCredit Bank éléről, amit hosszú évekig irányított, és várhatóan megválik a Magyar Bankszövetség elnöki tisztségétől is - olvasható a rádió honlapján.

A Klubrádió szerint Patait évtizedes barátság köti Matolcsy Györgyhöz, emlékezetes az is, hogy tavaly decemberben a magyar gazdaságról azt mondta, hogy Trianon óta nem volt még olyan jó állapotban, mint az elmúlt időszakban.

A hírt megerősítette a portfolio.hu is, amely megkereste Gerhardt Ferencet is, aki jelezte: mandátumának április 21-i lejárta után távozik az MNB alelnöki tisztségéből.

Orbán Viktor miniszterelnök Patai Mihály jegybankalelnöki kinevezésére kíván javaslatot tenni Áder János államfőnek - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán az MTI-vel.

Az MNB-törvény szerint az alelnöki tisztségre javasolt személyt az Országgyűlés gazdasági bizottsága meghallgatja, ezért a kormányfő levélben kérte Kövér László házelnököt, hogy intézkedjen Patai Mihály bizottsági meghallgatása érdekében.

HOZZÁSZÓLÁSOK